Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Bavorská polievka

mojerecepty: bavorská polievka

300 g bravčového mäsa., PL masti., menšia cibuľa., 150 g hrachu., 150 g krúp alebo krupice., soľ., paprika., cesnak., štipka majoránu., petržlenová vňať

Hrach a krúpy umyjeme, namočíme do vody a potom každé osobitne varíme takmer domäkka. Asi po pol hodine varenia oboje zmiešame, pridáme nadrobno posekané mäso, rýchlo opečené na spenenej cibuli, papriku, koreniny a dovaríme. Napokon pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Maďarská gulášová polievka

50 g údenej slaniny., cibuľa., 150 g hovädzieho mäsa., 150 g bravčového mäsa., 40 g hladkej múky., mletá červená paprika., 1, 25 l vody., 4 rajčiaky., 200 g zemiakov., 100 g párkov., strúčik cesnaku., mletá rasca., majorán., soľ

Slaninu pokrájame na malé kocky rozpražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a opražíme do zlata. Na pripravený cibuľový základ dáme hovädzie mäso pokrájané na kocky a o 10 minút aj bravčové mäso pokrájané na kocky. Všetko spolu opražíme, zaprášime múkou a mletou červenou paprikou, zalejeme vodou, premiešame pridáme olúpané pokrájané rajčiaky a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky. Párky pokrájané na kolieska a spolu dovaríme. Nakoniec polievku dochutíme rascou, majoránom a podľa chuti osolíme.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 04.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk