Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Bažant na hozne

mojerecepty: bažant na hrozne, roztopašná vinohradníčka

bažant., soľ., čierne korenie., hrozno., pohár koňaku., trochu bieleho vína., trochu madeirského vína

Bažanta umyjeme, pokrájame na kúsky a dobre opečieme z oboch strán. Osolíme, okoreníme, prikryjeme, prepneme na naj nižšiu teplotu a dusíme 40 minút. Medzitým umyjeme hrozno, odkôstkujeme, vložíme do šálky a zalejeme koňakom (aby zmäklo). Keď je bažant hotový, vyberieme ho do mäsovej šťavy prilejeme biele víno a madeirské víno, krátko povaríme, pridáme bažanta a hrozno, prikryjeme a krátko necháme prejsť varom.

Roztopašná vinohradníčka

50 dkg srnčieho mäsa., 3 PL oleje., balíček maggi kocky pre šťavnaté mäso., 1/8 l červeného vína., 5 dkg šampiňónov., po 15 dkg bieleho a modrého hrozna., PL brusníc., 2 PL sladkej smotany

Mäso pokrájame na tenké rezance a v nádobe opečieme a zalejeme 3/8 l vody a červeným vínom. Pridáme maggi kocku a necháme prejsť varom . Nakoniec znížime teplotu a dusíme do mäkka. Asi 5minút pred koncom pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, brusnice a rozpolené hrozno. Zjemníme sladkou smotanou.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 12.06.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk