Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Bažantí vývar so šampiňónmi a sherry

mojerecepty: bažantí vývar so šampiňónmi a sherry

400 g bažanta., 50 g mrkvy., 20 g cibule., 30 g paradajok., vegeta., soľ., celé korenie., korenie do polievky., petržlenová vňať., 0,1 l sherry., maslo., 60 g čerstvých šampiňónov., 15 g masla

Očisteného a naporcovaného bažanta a očistenú zeleninu vložíme do hrnca so studenou vodou, osolíme a dáme variť. Na masle udusíme na plátky nakrájané šampiňóny. Keď je vývar hotový, vyberieme bažanta a podusíme ho chvíľu na masle. Do hotového, odcedeného vývaru pridáme sherry, udusené šampiňóny a mäso z bažanta. Ozdobíme petržlenovou vňaťkou.

Bažant na slanine

bažant., 80 g slaniny., 40 g oleja., 80 g cibule., 5 g múky., soľ., čierne korenie., nové korenie., jalovec

Očisteného bažanta prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Na tuk dáme zvyšok slaniny nakrájanej na kocky, jemne pokrájanú cibuľu a spolu opražíme. Potom pridáme korenie a na tento základ položíme bažanta. Podlejeme vodou alebo vývarom a dáme piecť do rúry. Pečieme po obidvoch stranách do červena a do mäkka. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou alebo vývarom. Hotového bažanta vyberieme, šťavu vydusíme až na tuk, poprášime múkou, podlejeme vývarom a varíme, až kým sa hustnúca šťava neoddeľuje od tuku. Bažanta nakrájame na štvrťky a naservírovaného na tanieri ho podlejeme šťavou. Ako prílohu podávame varené zemiaky s dusenou červenou kapustou alebo ryžu s brusnicovým kompótom.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk