Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Bažant plnený mandľami

bažant plnený mandľami

Bažant., 60 g oravskej slaniny., 0,1 l červeného vína., voda., soľ

PLNKA: 100 g bieleho chleba., 50 g mandlí., 30 masla alebo oleja., vajce., 0,2 l mlieka., čierne mleté korenie., soľ

Očisteného a vypitvaného bažanta umyjeme pod tečúcou studenou vodou, necháme odkvapkať a zľahka zvonku i zvnútra osolíme a okoreníme. Na plnku namočíme chlieb do mlieka (predtým z neho odstránime kôrku). Maslo alebo olej vymiešame so žĺtkom, pridáme vytlačený chlieb, ošúpané a nadrobno posekané mandle, ochutíme mletým čiernym korením a posolíme. Z bielka ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do plnky. Bažanta naplníme, vložíme na pekáč, podlejeme vývarom z drobkov a obložíme plátkami údenej slaniny. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov C asi 50 minút. Počas pečenia občas podlejeme vývarom. Po upečení bažanta vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme červené víno. Podávame so zemiakovými kroketami a čakankovým šalátom v octovo – olejovej marináde. Ako nápoj chutí červené víno.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 08.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk