Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Jelenie ragú

mojerecepty: čas poľovačiek

Kompót 600 g mäsa z jelenieho stehna alebo pleca., 40 g údenej slaniny., 40 g oleja., 20 g cibule., 100 g koreňovej zeleniny., soľ., bobkový list., celé čierne korenie., 2 dl kyslej smotany., 50 g hladkej múky., 10 g cukru., horčica., citrónová šťava alebo ocot

Najprv si pripravíme moridlo. V osolenej vode uvaríme očistenú a pokrájanú zeleninu s koreninami, prilejeme ocot a necháme vychladnúť. Čisté jelenie mäso vložíme na 3 až 4 dni do vychladnutého moridla. Mäso denne obraciame. Potom ho vyberieme, pokrájame na kocky, podlejeme vodou a dusíme. Na oleji opražíme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme z moridla scedenú zeleninu, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Potom pretrieme cez sito na mäso, dosolíme a dusíme ďalej. Keď je mäso mäkké, pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozšľahali múku, a povaríme. Nakoniec pridáme lyžicu horčice, cukor, citrónovú šťavu alebo ocot. Podávame s makarónmi alebo kysnutou knedľou.

Polievka zo srnca

500 g srnčích kostí., 150 g koreňovej zeleniny., 100 g zemiakov., 10 g oleja., 150 g húb., 40 g cibule., 50 g parmezánu., soľ., čierne a nové korenie., cesnak

Kosti zalejeme studenou vodou, pridáme soľ., čierne a nové korenie, strúčik cesnaku, celú cibuľu a varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Na tuku upražíme nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme soľ, čierne korenie, neskôr zemiaky a sparené a na plátky nakrájané huby. Všetko spolu dusíme. Vývar z kostí scedíme, zalejeme ním dusenú zeleninu a prevaríme. Polievku servírujeme posypanú strúhaným parmezánom.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk