Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Citrónový krém

mojerecepty: jahodový krém

6 vajíčok., 300 g cukru., 4 citróny (šťavu)., ½ l šľahačky., 6 listov bielej želatíny., čokoládová posýpka., odkvapkané čerešne

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista a vmiešame vo vodnom kúpeli a ešte v tekutom stave pridáme do žĺtkov. Bielky a šľahačku vyšľaháme do tuha. Oboje jedno po druhom opatrne vmiešame do krému a rozdelíme do misiek. Dáme do chladničky na 2 – 3 hodiny stuhnúť, pri podávaní ozdobíme šľahačkou, čokoládou a čerešňami.

Kávový krém

2 žĺtky., 2 PL cukru., šľahačka., pohár silnej čiernej kávy

V nádobe necháme zovrieť vodu. V miske vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme vlažnú kávu a šľahačku a pomiešame. Keď voda začne vrieť, sporák prepneme na najnižší stupeň. Misu vložíme do nádoby s vodou a za stáleho miešania tak dlho varíme v pare, kým krém nezhustne. Nakoniec misu vyberieme a dáme vychladnúť.

Jahodový krém

125 g mäkkého tvarohu., vanilkový puding v prášku., 500 ml mlieka., 4 PL práškového cukru., 250 g mäkkého tvarohu., 2 bielky., vanilkový cukor., 250 g jahôd., 2 kiwi

Najprv si podľa návodu uvaríme puding, na ktorý použijeme práškový cukor a mlieko. Potom dobre vymiešame tučný tvaroh a pučené jahody, z ktorých asi tretinu odložíme na ozdobenie porcií krému. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh s vanilkovým cukrom. Zmes tvarohu a jahôd i sneh vmiešame do vychladnutého pudingu. Misky naplníme krémom a ozdobíme ho polovicami jahôd a plátkami ošúpaného kiwi.

«Krémy | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 05.07.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk