Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Čučoriedky vo vlastnej šťave

mojerecepty: čucoriedky vo vlastnej šťave, brusnicový kompót, čučoriedkový kompót, brusnicový kompót v sirupe

na l pohár., 750 g čučoriedok., 150 g kryštálového cukru

Očistené a dobre premyté čučoriedky necháme na site odkvapkať a potom ich striedavo s cukrom nasýpame do patentných pohárov. Naplnené poháre uzavrieme a v hrnci s dierkovanou vložkou v pare sterilizujeme od bodu varu 8 minút, alebo 30 minút pri 80 stupňoch C. Vychladnuté z hrnca vyberieme a odložme.

Brusnicový kompót

brusnice., l vody., 500 g kryštálového cukru

Brusnice očistíme, umyjeme a dáme do čistých pohárov. Vodu s cukrom povaríme a vychladnutým cukrovým roztokom brusnice asi do ¾ zalejeme. Poháre uzavrieme, vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou a do bodu varu sterilizujeme 10 minút alebo 30 minút pri 85 stupňoch C. Necháme vychladnúť a potom odložíme.

Čučoriedkový kompót

čučoriedky., l vody., 600 g kryštálového cukru.

Zrelé,očistené a dobre umyté čučoriedky necháme odkvapkať a nasypeme do pripravených pohárov. Vodu s cukrom povaríme, necháme vychladnúť a nalejem do ¾ pohára. Dobre uzavrieme, dáme do hrnca s dierkovanou vložkou a v pare od bodu varu sterilizujeme 5 minút alebo 25 minút pri 85 stupňov C. Necháme v hrnci vychladnúť, potom vyberieme a odložíme.

Brusnicový kompót v sirupe

brusnice., 1 ½ kg kryštálového cukru., ¼ l vody

Brusnice očistíme umyjeme a necháme v site odkvapkať. Cukor zalejeme vodou, dáme zovrieť a brusnice chvíľu povaríme vo vriacom sirupe. Necháme vychladnúť a naplníme do pripravených pohárov. Uzavreté poháre poukladáme do hrnca s dierkovanou vložkou a od bodu varu sterilizujeme 5 minút alebo 25 minút pri 80 stupňoch C. Necháme v hrnci vychladnúť a odložíme.

«Kompóty | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 15.02.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk