Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Daniel na červenom víne

daniel na červenom víne

750 g vykosteného pliecka z daniela., 70 g údenej slaniny., mrkvu., petržlen., veľké cibule., PL rajčiakového pretlaku., KL nového korenia., ½ KL čierneho korenia., 2 bobkové listy., 3 bobuľky jalovca., 2 tenké kolieska citróna., KL soli., 4 dl zverinového vývaru., 2 PL hladkej múky., dl červeného vína

Mrkvu., petržlen a cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a vložíme do širšej nádoby. Danielie pliecko prešpikujeme slaninou, položíme na zeleninu, osolíme pridáme rajčiakový pretlak, čierne korenie., bobkový list., citrón a jalovec. Zalejeme horúcim zverinovým vývarom a necháme variť pod pokrievkou na miernom ohni, keď mäso zmäkne, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Bobkový list a citrón vyhodíme a zvyšnú šťavu so zeleninou rozmixujeme. Mäso vo vhodnej nádobe zalejeme vychladnutou rozmixovanou omáčkou tak, aby v nej bolo celkom ponorené. Nádobu utesníme a vložíme do mrazničky. Najneskôr do 3 mesiacov jedlo spotrebujeme. Aby sa mrazené jedlo rozmrazilo, vložíme ho asi na 10 minút do horúcej rúry. Potom mäso z omáčky vyberieme a omáčku zahustíme múkou rozmiešanou vo víne.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk