Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Diviačí guláš

mojerecepty: diviačí guláš, horárske rolády

500 g mäsa z diviaka na guláš., 2 cibule., 3 strúčiky cesnaku., 3 paradajky., 50 g šampiňónov., 200 ml červeného vína

Mäso zo všetkých strán v nádobe opečieme, potom sporák stíšime na najnižšiu teplotu, pridáme cibuľu a cesnak, prikryjeme a 15 minút pečieme. Pridáme ostatné suroviny a ešte 15 minút dusíme. Nakoniec dolejeme červené víno, dobre premiešame a podávame.

Horárske rolády

4 jelenie alebo srnčie rezne., žemľa., mlieko., 5 dkg šampiňónov., 10 dkg kuriatok (húb)., PL masla., 3 PL oleja., vajíčko., soľ., korenie., ½ zväzku petržlenovej vňate., strúhanka podľa potreby., maggi kocka pre šťavnaté mäso., PL brusnicového kompótu

Maslo vymiešame do penista, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, vajíčko, posekanú petržlenovú vňať a kuriatka, osolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Túto masu natrieme na rezne, ktoré zvinieme a previažeme niťou. Rezne pečieme, podlejeme ich ½ l vody, do ktorej rozdrvíme maggi kocku a keď šťava prejde varom, rezne dusíme do mäkka na nízkej teplote. Krátko pred koncom pridáme brusnice a šampiňóny pokrájané na plátky.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 12.06.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk