Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Domáca paštéta

mojerecepty: domáca pečeňová paštéta

Poznáme niekoľko spôsobov prípravy: 1. spôsob – Rovnaké množstvo bravčového mäsa a pečene zomelieme spolu s opraženou cibuľkou, so žemľami namočenými v mlieku, pridáme 2 vajcia, soľ, čierne korenie, nové korenie, muškátový oriešok., krájanú údenú slaninu a asi štvrtinu pečene. Všetko dobre premiešame a vložíme do vymastených patentných pohárov asi do ¾ objemu. Uzavrieme a sterilizujeme 1 až 1 ½ hodín pri 100°C. Na kg bravčového mäsa a pečene pridávame 2 žemle a 2 vajcia.

2. spôsob – Na kg podhrdliny rátame kg pečene. Podhrdlinu i pečeň zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme korenie, soľ, cesnak podľa chuti (2 – 3 strúčiky). Všetko dobre premiešame a zapečieme v pekáči. Teplou paštétou naplníme menšie poháre, zalejeme masťou a necháme vychladnúť.

Domáca pečeňová paštéta

500 g bravčovej pečene., 500 g bravčového rebierka, 5 – 6 strúčikov cesnaku., lyžičku soli, mleté čierne korenie,

Pečeň umyjeme, osušíme, pokrájame na malé kúsky. Rebierko vykostíme, pokrájame na pásiky a spolu s pečeňou najemno pomelieme. Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti. Cesnak očistíme, prelisujeme alebo roztlačíme, pridáme k zmesi a všetko spolu dobre premiešame. Zmes rozdelíme do menších zaváracích pohárov, dobre ich uzavrieme a dáme na 3 hodiny sterilizovať. Konzumujeme až po troch týždňoch.

«Zabíjačkové špeciality | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 20.02.2009

Sdílet

Pocitadlo.sk