Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Fazuľový guláš

mojerecepty: fazuľový guláš

300 g suchej bielej fazule., 300 g hovädzieho mäsa., 50 g tuku., soľ., 100 g cibule., KL mletej červenej papriky., 20 hladkej múky

Suchú fazuľu preberieme, umyjeme a na noc namočíme v studenej vode. Potom ju v rovnakej vode uvaríme a až pred dovarením posolíme. Hovädzie mäso pokrájame na kocky. Na rozohriatom tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame mletú červenú papriku, pridáme pokrájané mäso i soľ a udusíme domäkka. Potom ho poprášime múkou, trochu opražíme a primiešame uvarenú fazuľu. Podávame s chlebom.

Fazuľový guláš s údeným mäsom

300 g bielej fazule., 250 údeného mäsa., 40 g masti., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 30 g hladkej múky., mleté čierne korenie., potlčené nové korenie., koriander., mletá červená paprika., 2 PL rajčiakového pretlaku., soľ

Fazuľu namočíme deň vopred do studenej prevarenej vody. Na druhý deň pridáme do fazule údené mäso a uvaríme do mäkka. V rozohriatej masti opražíme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme rozotretý cesnak, múku a všetky koreniny. Nakoniec primiešame mletú červenú papriku a rajčiakový pretlak, zalejeme trochou vývaru z fazule a povaríme. Pridáme k fazuli, premiešame, dosolíme a ešte krátko povaríme. Guláš musí byť hustejší. Uvarené údené mäso pokrájame na plátky alebo rezance. Podávame s chlebom.

«Guláše | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.06.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk