Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Guláš z daniela

guláš z daniela

750 g daniela z prednej časti., PL soli., ½ KL celého čierneho korenia., ½ KL mletého čierneho korenia., KL nového korenia., KL majoránky., 3 PL rajčiakového pretlaku, dl oleja., 500 g cibule., 3 PL mletej červenej papriky., 6,5 dl vody., 2 strúčiky cesnaku., 2 PL hladkej múky., worcesterská omáčka na dochutenie., čerstvá zelená paprika., 2 veľké čerstvé rajčiaky

Očistenú, cibuľu orestujeme na oleji, pridáme rascu, celé čierne korenie, rajčiakový pretlak, soľ., rozotretý cesnak, mleté čierne korenie., na kúsky nakrájané dôsledne odblanené danielie mäso a celú zmes za stáleho miešania podusíme. Potom pridáme majoránku, zalejeme zeleninovým vývarom a varíme pod pokrievkou na miernom ohni dovtedy, kým mäso zmäkne. Tesne pred koncom varenia pridáme mletú červenú papriku. Keby sme ju pridali skôr, guláš by zhorkol. Guláš dáme čo najrýchlejšie vychladnúť a zmraziť. Spotrebujeme do 3 mesiacov. Rozmrazujeme rýchlo tak, že guláš orhrievame na miernom ohni a podchvíľou ho premiešame. Keď je už guláš rozmrazený a ohriaty do varu, zahustíme ho zápražkou a dochutíme worcesterskou omáčkou . Do uvareného guláša pridáme pokrájanú čerstvú zelenú papriku a rajčiaky.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk