Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Hubová omáčka z hlivy ustricovej a šítake

mojerecepty: hubová omáčka z hlivy ustricovej a šítake

šalotka., viazanička mladých cibuliek., 150 g čínskych húb šítake., prípadne iných čerstvých húb., 150 g hlivy ustricovej., 40 g rastlinného tuku., soľ., biele korenie., 1/8 l suchého bieleho vína., 2 dl základu pre omáčky., citrónová šťava.,žĺtok., 6 PL šľahačkovej smotany

Očistenú šalotku a mladú cibuľku nakrájame. Očistené huby opláchneme, osušíme a polovicu z nich nadrobno posekáme, zvyšok necháme vcelku alebo prekrojíme na primerane veľké kúsky. Na rastlinnom tuku speníme šalotku, polovicu cibuľky a osekané huby. Osolíme, okoreníme a podusíme. Pokropíme vínom a pridáme omáčkový základ, privedieme do varu, na miernom ohni varíme 5 – 10 minút, potom odstavíme a dáme vychladnúť. Zmes rozmixujeme, opäť zohrejeme, vložíme celé kúsky húb a kolieska cibuľky, pomiešame a ešte 3 – 5 minút povaríme. Žĺtok rozmiešame v smotane a zapracujeme do pripravenej hubovej zmesi. Tip: Podávajte k biftekom z hovädzej sviečkovice. Osolený a okorenený steak opečte na rozpálenom ohni, prelejte omáčkou a ozdobte cibuľkou a kúskami húb.

«Omáčky, Prívarky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk