Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Jablková štrúdla

mojerecepty: jablková štrúdľa

lístkové cesto., kg jabĺk., 3 PL masla., 150 g práškového cukru., ½ balíčka vanilkového cukru., 100 g hrozienok., 100 g vlašských orechov., 4 PL strúhanky., vajce

Jablká očistíme a pokrájame na malé kúsky. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Posypeme strúhanou, ktorú sme opražili na masle, obložíme pokrájanými jablkami, posypeme práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, hrozienkami, pomletými orechami a mletou škoricou. Kraje cesta preložíme cez plnku a cesto zvinieme. Štrúdľu preložíme na plech opláchnutý studenou vodou, potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov C. Hotovú vychladnutú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.

Zákusky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 05.10.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk