Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Jablkový mušt

mojerecepty: dekorácia

zrelé kyslasté jablká

Jablká umyjeme, zbavíme nejedlých častí a hneď lisujeme, aby na vzduchu nezhnedli. Šťavu necháme postáť a čistú opatrne stočíme do čistých fliaš, zaviažeme celofánom a vložíme do zaváracieho hrnca s dierkovanou vložkou. Sterilizujeme v pare 20 minút pri 80º C, alebo od bodu varu 8 minút. Po sterilizácii z hrnca vyberieme a vychladnuté odložíme v chlade.

Jablkový a hruškový mušt

Pripravíme tak ako jablkový mušt, len na l hruškovej šťavy dáme 3 l jablkovej šťavy z kyslastých jabĺk.

«Sirupy, džúsy, alkohol | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 27.04.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk