Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Jahodový džem

mojerecepty: jahodový džem

kg očistených neprezretých tvrdých jahôd., kg práškového cukru., ¼ KL kyseliny citrónovej

Poháre umyjeme horúcou vodou a poutierame dosucha. Jahody umyjeme, osušíme, odstránime stopky a odvážime kg. Takto pripravené jahody zasypeme po vrstvách práškovým cukrom a necháme 6 – 12 hodín odstáť. Do plytkého kastróla dáme niekoľko naberačiek jahôd spolu s jahodovým sirupom, ktorý sa utvoril z práškového cukru a pustenej jahodovej šťavy. Džem rýchlo za stáleho miešania prevaríme, na konci varu pridáme do poslednej várky kyselinu citrónovú. Horúci džem plníme do pohárov. Naplníme ich až po okraj a hermeticky uzavrieme viečkom.

Jednoduchý jahodový džem

Umyté jahody, môžu byť aj menšie a narušené plody, roztlačíme v mise mierne vidličkou tak aby zostali kúsky, zasypeme kryštálovým cukrom (½ kg cukru na kg odstopkovaných jahôd) a necháme cez noc odstáť v chladničke. Na druhý deň zmes zamiešame a na teflónovej panvici na strednom ohni varíme džem tak, že na panvicu vlejeme vždy iba naberačku zmesi. Džem sa varí rýchlo, jeho správnu konzistenciu zistíme vytváraním „cestičky“ na panvici. Uvarený džem plníme postupne do malých zavarovacích pohárov a až po vychladnutí dobre uzatvoríme viečkom. Džem má vynikajúcu chuť a jeho príprava je celkom jednoduchá.

«Marmelády, Džemy, Lekváre | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.05.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk