Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Jeleň na smotane

jeleň na smotane

750 g jelenieho pliecka bez kostí., 150 g koreňovej zeleniny., 2 veľké cibule., 50 g údenej slaniny., 3 PL hladkej múky., 5 dl mlieka., PL kyslej smotany., KL soli., ½ KL mletého čierneho korenia., 4 dl vývaru., 2 bobkové listy., 3 kolieska citróna

Jelenie mäso vykostím, odblaníme, nakrájame na plátky a pomaly dusíme s nakrájanou zeleninou, do ktorej sme pridali cibuľu, údenú slaninu, mleté čierne korenie, citrón a bobkový list. Počas dusenia podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho , šťavu precedíme, bobkový list vyhodíme a zeleninu prepasírujeme. Masu povaríme a zahustíme múkou rozhabarkovanou so smotanou a vodou. Do takto pripravenej omáčky kladieme plátky uvareného jelenieho pliecka. Odporúčame zmraziť mäso zaliate ešte nezahustenou omáčkou. Najneskôr do 4 mesiacov z mrazničky vyberieme, ohrejeme na slabom ohni do varu a zahustíme. Jeleňa na smotane podávame so žemľovou knedľou.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 08.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk