Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Plnené stehná na kyslej kapuste

kačacie stehná na kyslej kapuste

4 kačacie stehná (á 200 g)., olej., soľ., mletého korenia., vody., 2 PL mäsového vývaru z kocky., kvasená kapusta (asi 500 g)., masť., 2 malé cibule., 8 PL vody., šťava a kôra z pomaranča., KL maizeny (škrobovej múčky)., 4 PL smotany

Na panvici rozpálime olej a asi 15 minút na ňom opekáme kačacie stehná. Potom tuk zlejeme, podlejeme ich vodou a mäsovým vývarom, podľa chuti posolíme a ešte ďalej dusíme asi 30 minút. Medzitým rozpálime v nádobe masť, pridáme kvasenú kapustu aj s cibuľkou pokrájanou na kocky a opečieme do zlatista. Podlejeme vodou a prikryté dusíme ešte 10 minút. Ku kačacím stehnám pridáme šťavu a postrúhanú kôru z pomaranča, prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali maizenu a podľa chuti okoreníme. Kačacie stehná s kyslou smotanou podávame so zemiakovým pyré.

«Morka, Kačka, Hus | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 07.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk