Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Pečená kančia kotleta s brusnicovou omáčkou

mojerecepty: pečená kančia kotleta s brusnicovou omáčkou

800 g kančej kotlety., 400 g brusníc., 200 g tureckých orechov., 300 g mladých strukov., zeleného hrášku., 3 dl červeného vína., PL medu., 20 g hnedého cukru., dl mäsového vývaru., 50 g masla., olej., soľ., mleté čierne korenie., borievkové bobule

Kančiu kotletu nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme tak, aby sa na mäse vytvorila tenká kôrka. Prisypeme borievkové bobule a mierne osmažíme. Mäso zalejeme medom, 2 dl červeného vína a potom vložíme na 15 až 25 minút piecť do rúry predhriatej na 190° C. Na panvici skarameluzujeme hnedý cukor, pridáme brusnice, podlejeme malým množstvom mäsového vývaru a dl červeného vína. Keď sa šťava začne variť, prisypeme pražené turecké orechy a povaríme ďalších cca 10 minút, pokiaľ sa neodparí takmer všetka šťava. Potom do omáčky vložíme 50 g masla a uvedieme do varu. Na rozpenenom masle osmažíme struky zeleného hrášku a podávame ako prílohu k pečenému mäsu. Napokon všetko zalejeme brusnicovou omáčkou.

Pečené stehno z diviaka

800 g stehna z diviaka., 50 g údenej slaniny., masť., cibuľa., 150 g koreňovej zeleniny., bobkový list., celé čierne a nové korenie., soľ., 20 g hladkej múky., 2 dl červeného vína., 2,5 dl smotany

MORIDLO: 2 PL octu., 100 g koreňovej zeleniny., cibuľa., celé čierne a nové korenie., tymian., voda

Mäso umyjeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a vložíme do moridla na 3 až 4 dni. Pred prípravou mäso vyberieme, osušíme a opražíme na rozohriatej masti zo všetkých strán. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, speníme, vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu spolu so zeleninou z moridla, pridáme bobkový list, celé čierne a nové korenie, osolíme a upečieme za občasného podlievania vo vyhriatej rúre. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme, šťavu precedíme, zaprášime múkou, ochutíme vínom, povaríme a zjemníme smotanou. Zeleninu pretlačíme cez sitko a zamiešame do omáčky, ktorú môžeme podľa chuti okysliť šťavou z citróna. Pripravenou omáčku polejeme plátky upečeného mäsa. Podávame so žemľovou knedľou alebo s uvarenými cestovinami.

Diviačie stehno so šípkovou omáčkou

1,2 kg diviačieho mäsa zo stehna bez kostí., 120 g oleja., 150 g koreňovej zeleniny., 100 g cibule., 100 g kryštálového cukru., 50 g citróna., 100 g šípkovej zaváraniny., 50 g sušených šípok., celé čierne korenie., ďumbier., bobkový list., škorica., červené víno., 150 g suchej zápražky., vývar z kostí., soľ

Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a zeleninu pokrájanú na kolieska, opražíme do ružova. Základ zalejeme vývarom z kostí, pridáme osolené stehno, sušené šípky vymáčané v studenej vode, celé čierne korenie, bobkový list, citrónovú šťavu a kôru, prikryté dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, šťavu vypražíme na tuku, zalejeme vývarom, zahustíme suchou zápražkou rozmiešanou vo víne, pridáme šípkovú zaváraninu, škoricu a ďumbier. Dobre povaríme a precedíme. Udusené mäso pokrájame na plátky, poukladáme do kameninovej misy a zalejeme omáčkou. Podávame so širokými domácimi rezancami.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 27.05.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk