Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Králik na provensálsky spôsob

mojerecepty: králik na provensálsky spôsob

4 zadné králičie stehná., 50 g slaniny., 50 g masla., 3 strúčiky cesnaku., dl bieleho vína. Hrsť sušených hríbov., 4 paradajky., hladká múka., vývar

Osolené králičie stehná opečieme z oboch strán na masle a slanine. Na závar opekania pridáme na plátky nakrájaný cesnak. Podlejeme vínom, necháme zovrieť a všetko preložíme do pekáča. Počas pečenia podlievame vývarom. Ku koncu pečenia pridáme sparené huby a ošúpané pokrájané paradajky. Dusíme domäkka. Šťavu môžeme zahustiť zápražkou.

Pikantný zajac (králik)

kg mäsa zo zajaca alebo králika (hlava, prsia, krk, stehná, vnútornosti)., l vody., soľ., cibuľu., mrkvu., 4 borievky., bobkový list., 4 zrnká nového korenia., 40 g masti., 60 g hladkej múky., 1,25 dl červeného vína., mleté čierne korenie., práškový cukor

Očistené a umyté zajačie mäso zalejeme vodou, osolíme, pridáme pokrájanú cibuľu a mrkvu, borievky, bobkový list, zrnká nového korenia a všetko spolu uvaríme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a vykostíme. Masť roztopíme, opražíme na nej múku, zalejeme 5 dl zajačieho vývaru, prilejeme červené víno a necháme zovrieť. Potom pridáme soľ, mleté čierne a cukor, prípadne brusnice. Mäso vložíme do hotovej omáčky a ešte zohrejeme.


«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 29.06.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk