Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Králik s karamelovou omáčkou

mojerecepty: králik s karamelovou omáčkou

králik., soľ., masť na pečenie., 4 dl vody., 4 dl mlieka., lyžica kryštálového cukru., 3 lyžice vody na karamel., 30 g rastlinného tuku., lyžica hladkej múky., 2 dl kyslej smotany., vegeta

Mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na menšie kúsky, osolíme a opečieme v horúcej masti zo všetkých strán. Potom ich zalejeme vodou a mliekom, dusíme domäkka pri občasnom premiešaní. Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou, rozvaríme a pridáme k mäsu. Nakoniec zahustíme bledou zápražkou z tuku a múky. Premiešame, trocha povaríme, zalejeme smotanou a dochutíme vegetou. Podávame s haluškami, knedľou alebo cestovinou.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 09.04.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk