Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Králiky na poľovníčkin spôsob

mojerecepty: králiky na poľovníčkin spôsob

králik (asi 1,5 kg., rozporciovaný)., soľ., korenie., 3 strúčiky cesnaku., zväzok rozmarínu a tymianu., 2 veľké cibule., veľká mrkva., menší zeler., 3 PL oleja., 1/8 l suchého bieleho vína., malá konzerva rajčiakového pretlaku., 100 g čiernych olív

Králika očistíme, osušíme, výdatne okoreníme a na oleji opečieme na pekáči zo všetkých strán. Prilejeme biele víno a necháme povariť. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bylinky, cibuľu, mrkvu a zeler a krátko spolu restujeme. Pridáme rajčiaky so šťavou a dusíme na miernom plameni ešte asi hodinu. Posledných 10 minút povaríme spolu s olivami. Ochutíme korením a soľou. Králičie mäso ľahko vyschne, preto sa odporúča najprv ho opiecť na silnom plameni, aby vznikla šťava vhodná na základ omáčky., Potom ho dusíme v uzavretom hrnci. Mäso tak zostane šťavnaté. Keď chceme hotové mäso zmraziť, vyberieme ho z omáčky, omáčku rozmixujeme a mäso ňou zalejeme, aby bolo celkom ponorené. Hotové jedlo zmrazíme a spotrebujeme do 3 mesiacov. Rozmrazujeme v klasickej alebo mikrovlnej rúre, pritom jedlo občas premiešame a necháme dôkladne prehriať.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 12.06.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk