Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Kurací vývar s krupicovými haluškami

mojerecepty: kurací vývar s krupicovými haluškami

½ kurčaťa., celé čierne korenie., soľ., malá cibuľa., 40 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., petržlenová vňať

KRUPICOVÉ HALUŠKY: dl mlieka., 20 g masla., soľ., 50 g krupice., celé vajce

Kurča umyjeme a dáme variť do studenej vody. Potom pridáme celé čierne korenie, soľ, cibuľu a nakoniec umytú očistenú koreňovú zeleninu. Varíme pomaly. Keď je kurča mäkké, vývar scedíme, mäso z kurčaťa a koreňovú zeleninu pokrájame a vložíme do hotového vývaru spolu s uvarenými krupicovými haluškami. Polievku dochutíme a doplníme posekanou petržlenovou vňaťou.

Do vriaceho mlieka dáme maslo, soľ a za stáleho miešania vysypeme krupicu. Cesto necháme trocha vychladnúť a potom doňho zamiešame celé vajce. Pripraveného cesta lyžicou vykrajujeme halušky, ktoré vyvárame v osolenej vode.

Kapustová polievka

60 g slaniny., väčšiu cibuľu., KL mletej červenej papriky., 1 ¼ l vody., rasca., 3 väčšie zemiaky., ¼ l hlávky kapusty., kocka masoxu

Na malé kocky pokrájanú slaninu rozškvaríme a speníme na nej pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou, podľa potreby osolíme a dochutíme rascou. Pridáme olúpané a na kocky pokrájané zemiaky, na rezance pokrájanú kapustu a kocku masoxu. Varíme, pokiaľ zelenina nie je mäkká.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 04.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk