Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Lesná polievka

mojerecepty: lesná polievka

3 mrkvy., 100 g šampiňónov., veľký kúsok tekvice., 2 biele póry., 1/8 buľvy zeleru., 2 kvaky., hlavička cesnaku., petržlen

Uvarte si polievku iba s vodou alebo použite aj kocku bujónu (zeleninového, hydinového, hovädzieho). Zeleninu umyte a nakrájajte na kúsky. Polievku varte na miernom plameni, kým zelenina nezmäkne, aby vitamíny a minerály zostali vo vode. Keď polievka začne vrieť, znížte teplotu tak, aby vrela iba mierne a zachovala si lahodnú chuť. Môžete pridať všetky prísady. Vyhnite sa však soli, zadržiava v tele vodu. Po dovarení by mali zostať v množstvách zeleniny uvedených v recepte najmenej dva litre polievky. Môžete ju jesť počas celého dňa, studenú i teplú.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 08.04.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk