Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Maďarská zemiaková polievka

mojerecepty: maďarská zemiaková polievka

500 g zemiakov., kúsok zeleru., 120 g mrkvy., pór., cibuľa., 20 g masti., l mäsového vývaru (z masoxu)., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok., majorán., 40 g údeného bôčika., 2 párky., 1 ½ dl smotany., petržlenová vňať

Zemiaky, zeler, mrkvu a pór očistíme a nadrobno pokrájame. Cibuľu pokrájame, opražíme na masti, pridáme k nej pokrájanú zeleninu a krátko podusíme. Zalejeme ju mäsovým vývarom, osolíme a povaríme asi 30 minút. Pridáme mleté čierne korenie, kúsok postrúhaného muškátového oriešky, majorán, pokrájaný a vyškvarený bôčik a na kolieska pokrájané umyté párky. Do hotovej polievky prilejeme smotanu a vložíme posekanú petržlenovú vňať.

Pečeňová polievka

40 g masti., malá cibuľa., 100 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 120 g pečene., KL mletej červenej papriky., 20 g hladkej múky., 1 až 1 ½ l vody., leté čierne korenie., soľ., petržlenová vňať

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, postrúhanú koreňovú zeleninu a spolu trošku opražíme. K zelenine pridáme na rezance pokrájanú pečeň, podusíme, pridáme mletú červenú papriku, zaprášime múkou, zalejeme vodou a varíme. Do hotovej polievky pridáme mleté čierne korenie, soľ a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 04.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk