Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Pečené kurča s vajíčami

dekorácia

kurča., olej., 5 vajec

Kurča rozštvrtíme, osolíme a opečieme na oleji. Potom dusíme, kým mäso nebude dostatočne mäkké. Keď sa voda vydusí, vpustíme na mäkké kurča 5 vajíčok (teda rozbijeme)., ktoré necháme s kurčaťom dopiecť. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Bochníčk s Enciánom

3 kusy syra Encián., 4 vajcia., 2 – 3 PL strúhanky., KL Podravky., mleté čierne korenie., 3 PL sójového granulátu., posekaná šunka., olej

Encián postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme vajcia, nadrobno pokrájanú cibuľu a vopred namočený granulát, koreniny, šunku a obalíme v strúhanke. Vyprážame v rozpálenom oleji po obidvoch stranách. Podávame so zemiakovou kašou a s tatárskou omáčkou.

Vínova polievka

½ l bieleho vína (stolového)., šťava z ½ citróna., 3 – 4 žĺtky., škorica a klinčeky

Do vína pridáme šťavu a kôru z citróna, pridáme trocha škorice a klinčeky. Keď sa tekutina prevarí, scedíme ju do misky, v ktorej sme rozotreli 3 – 4 žĺtky. Vínová polievka sa môže podávať na kyslo alebo na sladko. Ak chceme sladkú vínovú polievku, ešte na ohni do nej vmiešame cukor a za stáleho šľahania povaríme, aby sa žĺtky nezrazili (polievku skôr len prehrievame). Vínová polievka je vhodná na slávnostné príležitosti, na Veľkú noc alebo Silvestra.

Veľkonočné menu» | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.02.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk