Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Pečený diviak

pečený diviak

750 g pliecka z diviaka., PL soli., 2 strúčiky cesnaku., stredne veľká cibuľa., 2 dl vody., 70 g údenej slaninky., KL rasce., PL oleja., PL hladkej múky., 2 dl zverinového vývaru

Vykostené a slaninou prešpikované pliecko z diviaka položíme na plech, potrieme nastrúhaným cesnakom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a posekanou cibuľkou. Podlejeme vodou a pečieme pod pokrývkou. Do výpeku pridáme trochu oleja. Dusíme, kým mäso zmäkne. Potom ho vyberieme, výpek poprášime múkou, zalejeme zverinovým vývarom a precedíme. Pečeného diviaka nakrájame a plátky mäsa podávame poliate šťavou. Také ich zmrazujeme v dobre zatvorenej nádobe. Plátky mäsa musia byť pred zmrazením úplne ponorné v šťave, preto ak treba, použijeme pri príprave jedla viac vývaru. Spotrebujeme do 3 mesiacov. Rozmrazujeme ohriatím v horúcej rúre (asi 15 minút) alebo v mikrovlnke (3minúty).

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 08.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk