Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Plnené jahňacie pliecko

mojerecepty: plnené jahňacie pliecko

1000 g jahňacieho pliecka., KL červenej papriky., soľ., pohárik bieleho vína., strúčik cesnaku., 2 mrkvy., štvrťka zeleru., 2 cibule., 40 g oleja., kúsok masla., trochu tymianu a 1/8 l smotany

PLNKA: 300 g šunky., žĺtok., dl bieleho vína., trocha tymianu., roztlčený klinček

Šunku pomelieme a zmiešame s prísadami. Vykostené a umyté pliecko osolíme a z vonkajšej strany potrieme paprikou. Na pripravený plát mäsa natrieme plnku, mäso zrolujeme a obviažeme niťou. Roládu prudko zo všetkých strán opečieme na oleji. Podlejeme pohárikom vína a na mierno m ohni dusíme. Medzitým pokrájame na kocky očistenú zeleninu, pridáme rozotretý cesnak, postrúhanú cibuľu, soľ, prichutíme tymianom a na masle domäkka udusíme. Mäkkú zeleninu roztlačíme vidličkou a pridáme k mäsu. Roládu dusíme ešte asi 30 minút. Potom odstránime niť a mäso nakrájame na rezy.

Mleté rezne

1000 g prerasteného bôčika., 150 g nastrúhaného eidamu., dl mlieka., 2 PL strúhanky., soľ., mleté čierne korenie

Prísady vypracujeme, vyformujeme do tvaru valčeka, zabalíme do alobalu a odložíme na deň do chladničky. Potom nakrájame, obalíme v trojobale (v múke, vajíčku a strúhanke) alebo v cestíčku a vysmažíme.

Veľkonočné menu» | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 10.02.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk