Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Vidiecka polievka

mojerecepty: provensalská zeleninová polievka

baklažán (asi 375 g)., 2 väčšie mladé tekvice., veľká červená paprika., 30 ml (2 PL) oleja., 250 g zrelých rajčiakov., 4 veľké šalotky., 4 strúčiky cesnaku., 2 vetvičky čerstvého oregana., 5 vetvičiek čerstvej bazalky., šťava z ½ citróna., l slepačieho vývaru

Ošúpte baklažán a po dĺžke ho rozpoľte. Narežte dužinu do mriežky takmer až k šupke. Hojne posoľte a nechajte stáť 30 minút, aby horká šťava vytiekla. Tekvice očistite a po dĺžke rozpoľte. Papriku rozkrojte, odstránte jadrovník a semená. Rúru rozohrejte na 180 stupňov C. Baklažány opláchnite, položte ich plochou stranou na pomastenú panvicu, potrite olejom a okoreňte. Pečte v rúre 25 minút. Pridajte rajčiaky, šalotku a cesnak, pečte ďalších asi 25 minút, kým nezmäknú. Z oregana a bazalky poodtŕhajte lístky, niekoľko lístkov bazalky si odložte na servírovanie. Lístočky natrhajte. Keď zelenina vychladne, oddeľte dužinu od šupky. Nakrájajte ju na kúsky a roztlačte na hladkú kašu. Preložte do hrnca. Primiešajte citrónovú šťavu, vývar, oregano a bazalku. Uveďte do varu a pomaly varte 10 minút.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 14.08.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk