Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Rajčiaková polievka

mojerecepty: rajčiaková polievka

kg rajčiakov., cibuľa., 30 g masti., malý pór., strúčik cesnaku., 20 g masti., 20 g hladkej múky na zápražku., zelená petržlenová vňať alebo pažítka., 2 krajce čierneho chleba

Rajčiaky sparíme horúcou vodou, olúpeme, uvaríme v malom množstve vody do mäkka pretrieme cez sito (prepasírujeme). Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme pokrájaný pór a opražíme. Pridáme rozotretý cesnak, pretreté rajčiaky a svetlú zápražku pripravenú z masti a múky. Povaríme 20 minút, ochutíme posekanou petržlenovou vňaťou alebo pokrájanou pažítku a podávame s kockami opečeného čierneho chleba.

Slepačia polievka so zeleninou

menšia sliepka alebo polovica väčšej sliepky., 1,5 vody., soľ., cibuľa., 40 g masti., 60 g mrkvy., 60 g zeleru., 100 g karfiolu., 50 g zeleného hrášku., 20 g ryže., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať

Očistenú a umytú sliepku zalejeme vodou, osolíme, uvedieme do varu a varíme 60 minút. Potom sliepku vyberieme, mäso vykostíme, kosti vložíme späť do vývaru a varíme ďalej. Cibuľu posekanú nadrobno opražíme na masti, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, zeler, opražíme a primiešame karfiol rozobratý na ružičky spolu so zeleným hráškom. Všetko podlejeme trochou vývaru a udusíme do polomäkka. Potom pridáme umytú ryžu, mleté čierne korenie a pokrájané mäso, zalejeme precedeným slepačím vývarom a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 04.03.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk