Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Slepačí vývar

mojerecepty: slepačí vývar

sliepka asi 2,25 kg., 2 cibule., 2 mrkvy., 2 stopky zeleru., zväzok vňatí., 10 zrniečok čierneho korenia., 4 l vody

Sliepku vložte do širokého hrnca. Cibule, mrkvy a zelerové stopky očistite a rozštvrťte. Pridajte ich do hrnca spolu so zväzkom vňatí a zrniečkami čierneho korenia. Nalejte len toľko vody, aby zakryla všetky prísady. Pomaly uveďte do varu a nechajte iba veľmi mierne variť asi 3 hodiny. Občas odoberte z hladiny zrazeninu veľkou kovovou lyžicou. Ak treba, doplňte vodu, aby ňou prísady boli stále zakryté. Čím dlhšie sa bude polievka variť, tým bude mať výraznejšiu chuť. Vývar preceďte cez sitko do veľkej nádob. Nechajte vychladnúť, potom dajte do chladničky. Keď je studený, oberte z povrchu stuhnutý tuk. Skladujte v chladničke.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 14.08.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk