Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Srnčie medailónky so šafranovou omáčkou, závinom s chrumkavou kapustou

mojerecepty: srnčie medailónky so šafranovou omáčkou, závinom a chrumkavou kapustou

MEDAILÓNIKY: 300 g srnčieho chrbta bez kostí., korenie na divinu., olej., koreňová zelenina

ŠAFRANOVÁ OMÁČKA: maslo., hladká múka., vývar., šafran., mlieko., sladká smotana., soľ., mleté biele korenia., petržlenová vňať

ZÁVIN: balík lístkového cesta., balík miešanej zeleniny., soľ., mleté biele korenie., vegeta., muškátový kvet., 2 vajcia., žĺtok

CHRUMKAVÁ KAPUSTA: menšia červená hlávková kapusta., olivový olej., soľ., mleté čierne korenie., vegeta

Očistený, odblanený srnčí chrbát nakrájame na medailóniky. Jemne ich naklepeme, osolíme a okoreníme a dáme moriť do zmesi oleja, koreňovej zeleniny a korenia na divinu. Zverinu je dobré moriť aspoň 12 hodín v chlade. Červenú hlávkovú kapustu nakrájame na jemné rezančeky, osolíme polejeme olivovým olejom a necháme chvíľu zmäknúť. Pripravíme bešamel, do ktorého zamiešame šafran rozmiešaný vo vývare. Omáčku dochutíme soľou, korením a posekanou petržlenovou vňaťou, zjemníme šľahačkou. Na oleji porestujeme červenú kapustu,ochutíme vegetou a korením. Mäso prudko opečieme na oleji, v ktorom sme ho morili. Na tanier kladieme do stredu kapustu, okolo nej nalejeme šafranovú omáčku, opečené medailóniky a dva kusy zeleninového závinu. Závin pripravíme tak, že rozvaľkáme lístkové cesto, naplníme ho zeleninou so surovými vajcami, ochutíme vegetou a soľou, muškátovým kvetom a bielym korením. Cesto zrolujeme, potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry.

Srňacie rezne na cibuli

600 g srňacieho mäsa zo stehna., soľ., mleté čierne korenie., masť., 2 cibule., 60 g údenej slaniny., mäsový vývar., PL hladkej múky., 2,5 dl smotany., černicový kompót

Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na rozohriatej masti z obidvoch strán. Potom pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a údenú slaninu pokrájanú na malé kocky, opražíme, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou, zjemníme smotanou a ochutíme černicovým kompótom.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 29.06.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk