Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Grilovaný srnčí chrbát

mojerecepty: jelenie mäso s koreninami

600 g srnčieho chrbta (sviečkovice)., 20 g soli., 3 g mletého čierneho korenia., 4 PL oleja., 770 g višňového vína., 5 cl griotky., 4 PL kryštálového cukru., mletá škorica., pomaranč., 4 jablká., solamyl., 4 zemiakové mušle., olej na vyprážanie., ozdobné šaláty a rôzne bylinky na dekoráciu

Srnčí chrbát (môžeme ho však nahradiť aj bravčovou panenkou)očistíme a nakrájame na 150 g valčeky, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme 30 minút marinovať pri izbovej teplote. Potom ugrilujeme na anglický spôsob, teda mäso musí byť v strede ružové. Višňový kompót scedíme a višne odkôstkujeme. Kompótovú šťavu, víno, griotku, cukor, škoricu a nastrúhanú pomarančovú kôru dáme variť. Zahustíme máčaným solamylom a povaríme. Jablká umyjeme, vyberieme jadrovník a dáme piecť asi 10 minút zemiakové mušle vypražíme v horúcom oleji dozlatista. Mäso nakrájame na hrubšie plátky (na porciu asi 6 ks), zemiakovú mušľu naplníme višňami a dekorujeme pečeným jabĺčkom a višňovou omáčkou. Zo šalátov a bylín uviažeme ozdobné kytičky a vložíme do jabĺčka.

Srnčie alebo jelenie mäso s červeným vínom

600 g mäsa z chrbta alebo stehna., 50 g údenej slaniny., 30 g oleja., cibuľa., 100 g zeleru., 100 g petržlenu., 3 zrnka nového korenia., 2 zrnka borievky., bobkový list., tymian., citrónová kôra., šťava z citróna., 10 g hladkej múky., štipka cukru., dl červeného vína., soľ

Srnčie alebo jelenie stehno umyjeme, očistíme od blán a kostí, osolíme a popreťahujeme slaninou. Na oleji opražíme cibuľu s koreňovou zeleninou, pridáme bobkový list s citrónovou kôrou, na to vložíme mäso a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame, šťavu zaprášime múkou, pridáme červené víno, citrónovú šťavu, prisolíme a povaríme. Precedenú šťavu nalejeme na mäso.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 28.06.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk