Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Syrová roláda

syrová roláda

ROLÁDA: 400 g ementálskeho syra., 160 g strojovej šunky

NÁTIERKA: tavený syr alebo syrokrém., 160 g diétnej salámy., 2 vajcia., pažítka., 100 g masla

Ementálsky syr ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale asi na 3 mm hrúbku. Na plát syra poukladáme šunku nakrájanú na malé kocky a potrieme nátierkou, ktorú pripravíme zmiešaním taveného syra zo zmäknutým maslom, nadrobno pokrájanou salámou, na tvrdo uvarenými vajciami a posekanou pažítkou. Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.

Nátierka zo zmesi syrov

50 g goudy, 50 g čedaru, 2 trojuholníčky taveného syra, 50 g sterilizovaného zeleru, nastrúhanú mrkvu zmiešame a ochutíme majonézou, citrónovou šťavou, ktorú sme osladili štipkou cukru. Premiešame a osolíme, zmes natierame na žemle a podávame s čajom.

Nátierka z taveného údeného syra

200 g taveného údeného syra., 100 g taveného syra s údeným mäsom., 200 g mäkkého tvarohu., 100 g masla., 100 g moravského údeného mäsa., pažítka a soľ

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme prelisovaný mäkký tvaroh, nastrúhané údené tavené syry a nadrobno nakrájané moravské údené mäso. Dobre premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú pažítku. Nátierku natierame na hrianky.

Veľkonočné menu» | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 29.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk