Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

VALENTÍN: Jedlá lásky

mojerecepty: valentín: jedlá lásky

Zažaté sviečky na krásne prestretom stole, nádherná vôňa jedla, ktoré sme pre svojho najmilšieho či najmilšiu pripravovali s láskou a k tomu čaša šampanského alebo dobrého vínka – to všetko sú prvky, ktoré dávajú našim zmyslom krídla a napĺňajú nás radostným vzrušením. A keďže vieme, že niektoré jedlá majú doslova účinok zázračných elixírov lásky, staňme sa aspoň občas alchymistami vo svojej vlastnej kuchyni a pripravme svojej láske jedlo, ktoré v nej prebudí túžbu!

Raňajky v posteli

Môže byť niečo príjemnejšie ako sa prebudiť po boku milovanej osoby a po noci plnej lásky a ráne plnom nežností vychutnať chutné spoločné raňajky? Sotva! - potvrdil by vám každý milovník a gurmán. A aké by mali byť raňajky, ktoré dodávajú milencom novú silu a povzbudia ich k ďalším radovánkam? Nech sa páči – stačí si len vybrať a vyskúšať ...

Zapekané vajíčka s lososom

50 g údeného lososa., 4 vajcia., PL smotany na šľahanie., trocha čerstvej žeruchy alebo pažítky (prípadne cibuľkovej vňate) na ozdobenie.

Dve malé ohňovzdorné nádoby potrieme maslom a rozdelíme do nej lososa pokrájaného na malé kúsky. Do každej z nich rozbijeme dve vajcia a pridáme uvedené množstvo smotany na šľahanie nádoby s vajíčkami a lososom položíme na plech s vodou a v mierne teplej rúre zapekáme asi 8 – 10 minút.

Vášnivé hrianky

2 tenké plátky Roquefortu (alebo Nivy)., 4 plátky šunky a 4 tenké krajíčky čierneho chleba (alebo toastového chlebíka).

Chlebík najprv nasucho alebo na troche tuku opečieme. Potom plátok syra vložíme medzi dva plátky šunky a tie medzi oba chlebíky.

Praženica s krevetami

Vajíčka usmažíme obvyklým spôsobom, ale ešte predtým než stuhnú, pridáme do nich za hrsť kreviet alebo ustrice. Hotovú praženicu dochutíme soľou, čiernym korením a málinko aj muškátovým orechom.

Predjedlo plné túžby

O tom, že úlohou predjedla je povzbudiť chuť na hlavné jedlo iste niet pochýb. Čo keby sme však vyskúšali predjedlo, ktoré povzbudzuje aj chuť na lásku? Nech sa páči – tu je.

Ustrice s malinovým octom

12 ustríc., 2 cibuľky., 100 ml malinového octu., ½ KL horčice., soľ., korenie a opekané plátky z bagety

Cibuľky očistíme, na jemno pokrájame a zmiešame s malinovým octom, horčicou, soľou a korením. Ustrice najprv polejeme touto omáčkou a potom ich servírujeme na opekaných bagetových plátkoch. K tomuto predjedlu sa výborne hodí ružové šampanské.

Artičoky na francúzsky spôsob

2 artičoky., 125 ml jemnej majonézy., strúčik cesnaku

Artičoky uvaríme v osolenej vode (dobre uvarené sú vtedy, keď vonkajšie listy možno ľahko odtrhnúť). Vychladnuté artičoky vložíme do chladničky a necháme ešte dobre vychladnúť. Podávame nakrájané a poliate jemnou majonézou, do ktorej sme prelisovali strúčik cesnaku.

«Zaujímavosti | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 17.01.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk