Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

VALENTÍN: z Amorovej kuchyne

mojerecepty: valentín: z amorovej kuchyne

Niečo na rozprúdenie krvi.

Láska prechádza cez žalúdok, vraví staré slovenské príslovie a každá múdra žena vie, že je v ňom kus pravdy. A práve preto – ak chcete, aby jej mužíček či milý splnil to, čo jej na očiach vidí, neľutujte čas, ani vynaloženú námahu na prípravu jedla, ktorým rozvášní všetky jeho zmysly ...

Grilované prekvapenie

2 hrubšie rezne sviečkovice., 8 ustríc., 25 g húb., soľ., čierne korenie a 2 kl olivového oleja

Rezne najprv pozdĺžne prekrojíme, aby nám vznikol otvor. Potom do každého rezňa vložíme 4 ustrice a polovicu húb. Otvor zošijeme ihlou a niťou, rezne osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opekáme v horúcom grile 5 minút s každej strany. Ak máme radšej mäso viac prepečené, môžeme ho grilovať dlhšie.

Jahňa s marhuľami

350 g chudej jahňaciny., 25 g masla., 2 strúčiky vylisovaného cesnaku., 2 ml kurkumy., 2 ml koriandra., 2 ml rasce., 2 ml ďumbiera., 2 ml čierneho korenia., 2 ml kajanskeho korenia., na plátky nakrájaná cibuľa., 100 ml celých a sušených marhúľ namočených na noc v 125 ml vody., 50 g miešaného sušeného ovocia alebo hrozienok

Mäso pokrájame na kocky a na panvici ich n masle do hneda opečieme. Pridáme koreniny, cesnak, cibuľu a vodu z marhúľ a premiešame. Privedieme do varu a pomaly varíme asi 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne. Keď je mäso hotové, pridáme marhule a sušené ovocie a dusíme, kým ovocie nezmäkne. Jahňacina s marhuľami výborne chutí s čerstvými datľami, plátkami čerstvej hrušky a s ryžou.

Pre maškrtných miencov...

A pre potešenie zmyslov určite padne vhod na záver ešte nejaká tá lahôdky. Vyskúšajte spolu:

Hrušky na spôsob krásnej Heleny

2 zrelé hrušky., 150 ml vody., PL cukru., trochu vanilkového cukru., 150 ml vanilkovej zmrzliny

POLEVA: 50 g horkej čokolády., 25 g neslaného masla a 25 g opražených mandlí na ozdobenie

Hrušky ošúpeme, vykrojíme jadrovník, ale necháme ich v celku. Do panvice dáme toľko vody, aby hrušky mohli rovno stáť. Pridáme cukor, vanilkový cukor, privedieme do varu a necháme vrieť 5 minút. Vložené hrušky dusíme na miernom ohni, kým nezmäknú a potom ich odstavíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté hrušky uložíme na misu a polejeme zvyšným sirupom. Do každej misky dáme kôpku zmrzliny a do jej stredu umiestnime hrušku. Čokoládu rozpustíme v nádobe nad parou, pridáme maslo a miešame, až kým sa nevytvorí hladká hmota. Takto pripravenú polevu nalejeme na hrušky a posypeme ich posekanými praženými mandľami.

Čokoládovo orechové rezy

225 g lístkového cesta., 50 g masla., 100 g vlašských orechov., 3 vajcia., 100 g jemného hnedého cukru., 10 ml silnej čiernej kávy., 75 g múky

POLEVA: 50 g masla., 150 g práškového cukru., 10 ml silnej čiernej kávy

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 125 g horkej čokolády., 5 ml smotany na šľahanie., 12 g masla

Rúru vyhrejeme a vložíme do nej stredne veľký plech, do ktorého sme vložili vyvaľkané lístkové cesto. Pečieme asi 15 minút (do polosurova). Vajcia, cukor a kávu vyšľaháme do penista. Maslo roztopíme a vmiešame doň získanú zmes a pridáme múku. Potom vmiešame orechy a nalejeme na predpečené cesto. Cesto pečieme 25 – 30 minút a potom necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom a kávou do hladka vymiešame a natrieme na vychladnutý koláč. V nádobe nad parou roztopíme čokoládu a pridáme do nej smotanu na šľahanie. Spolu s maslom do hladka vymiešame, kým sa maslo nerozpustí. Polevu necháme trochu vychladnúť, potrieme ňou koláč a necháme stuhnúť. Hotový a stuhnutý koláč pokrájame na kocky a zvyšný koláč uchovávame v chladničke.

Rada na záver

Buďme prirodzení a nič nepreháňajte. Jedenia a pitia sa to týka predovšetkým. Ak by nám jedlo i nápoje tak veľmi chutili, že by sme to s ich konzumáciou prehnali, v lepšom prípade by sme boli unavení a ospalí. Ale to by bola predsa škoda – či nie?

«Zaujímavosti | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 17.01.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk