Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Veľkonočná hrudka

veľkonočná hrudka

l mlieka., 10 vajec., soľ., mleté nové a čierne korenie., 70 g chrenu., 250 g šľahačky

V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ, mleté nové a čierne korenie. Uvedieme do varu a stále miešame. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme a precedíme cez gázu, ktorú potom zaviažeme a necháme odkvapkať. Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame, ozdobíme šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Podávame s pečivom.

Veľkonočná hrudka s hrozienkami

l mlieka., 10 vajec., soľ., mleté čierne korenie., 40 g hrozienok

V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, čierne korenie a hrozienka. Za stáleho miešania varíme, kým sa zmes zrazí a oddelí sa voda. Precedíme cez gázu, sformujeme do tvaru hrudky, stiahneme a necháme odkvapkať. Krájame na plátky. Podávame doplnený šunkou, klobásou, chrenom a cviklou.

Veľkonočné menu» | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 27.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk