Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Jahnňací chrbát na anglický spôsob

veľkonočná jahňacina

800 g jahňacieho chrbta s kosťou., KL soli., 2 strúčiky cesnaku., 2 PL masti., PL masla

Z upraveného jahňacieho chrbta sa čiastočne odseknú rebrové kosti, očistí sa od povrchových blán, šliach umyje, osuší, potrie strúhaným cesnakom a osolí. Pripravené mäso sa opečie z obidvoch strán na rozohriatej masti a pečieme v mierne rozohriatej rúre asi 10 – 15 minút podľa veľkosti. Upečené, mäkké mäso sa vyberie z tuku, vloží do kastróla a udržiava v teple. Šťava sa mierne doleje horúcou vodou, prevarí. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky. Prírodne upravená zelenina.

Jahňacie plnené veľkonočnou hlavičkou

jahňacie stehno., PL masla., soľ., 70 g slaniny

NA HLAIČKU: 200 g bravčového mäsa., 200 g údeného mäsa., 200 g teľacieho mäsa., 8 vajec., 40 g tuku., 8 rožkov., petržlenovú vňať., 2 PL nadrobno pokrájanej mladej žihľavy., soľ

Bravčové, údené a teľacie pomelieme. Pridáme na kocky pokrájané rožky zmiešané s vajciami, tuk, pokrájanú petržlenovú vňať, žihľavu a soľ. Z jahňacieho mäsa si pripravíme plát, ktorý prehneme, urobíme z neho vrecko, ktoré naplníme plnkou a zošijeme. Naplnené mäso osolíme, opečieme zo všetkých strán na horúcom tuku, podlejeme a upečieme dočervena. Počas pečenia mäso podlievame. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou, povaríme a precedíme. Podľa chuti osolíme a pridáme osmaženú, na kocky pokrájanú slaninu.

Veľkonočné menu» | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 27.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk