Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Lovecká pochúťka

mojerecepty: dekorácia

½ kg zbytkov pečeného alebo vareného mäsa., 250 g jabĺk., 3 cibule., 3 PL masla., 12 varených zemiakov., soľ., čierne korenie., šálka vývaru alebo šťavy z mäsa

Mäso nakrájame na tenké plátky. Olúpeme a nakrájame jablká, cibuľu a spolu osmažíme na masle do zlata. Okoreníme a osolíme. Do ohňovzdornej misy skladáme striedavo vrstvu mäsa, zemiakov, jabĺk a cibule. Poslednou vrstvou sú zemiaky. Zalejeme vývarom, navrch dáme malé kúsky masla a upečieme.

Polievka z diviny s knedličkami

200 g jelenieho alebo srňacieho mäsa., 400 g kostí., 1,5 l vody., soľ., 80 g zeleru., 40 g mrkvy., dl bieleho vína alebo piva., 40 g masla., 2 vajcia., malú cibuľu., mleté čierne korenie., PL zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno., strúhanka

Mäso a kosti uvaríme v osolenej vode spolu so zelerom a s mrkvou. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso zomelieme, pridáme rozotreté maslo, vajcia, cibuľu pokrájanú nadrobno, mleté čierne korenie, posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby strúhanku. Všetko spolu dobre vymiešame a zo zmesi formujeme menšie knedličky, ktoré uvaríme vo vývare. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Divina na pikantný spôsob

1 ½ kg diviny., KL soli., 2 x štipku korenia., KL mletej štipľavej červenej papriky., 2 cibule., 3 PL oleja., 6 zrniečok bieleho korenia., 1/8 l červeného vína., PL hladkej múky., 1/8 l vývaru z diviny

Mäso dobre umyjeme v studenej vode, osušíme a nakrájame na rovnomerné kúsky. Kúsky mäsa osolíme okoreníme a opaprikujeme. Olúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a za stáleho miešania v ňom mäso prudko opečieme, pridáme cibuľu a zrniečka bieleho korenia, prilejeme vývar a dusíme pri miernom vare asi 40 minút. Postupne pridávame za stáleho miešania červené víno. Nakoniec v troške vody rozmiešame múku a zahustíme šťavu a prevaríme. Podávame s opečenými rajčinami a zemiakovou kašou.

Medajlónky z diviny

600 g mäsa z diviny., horčicu., jalovec., soľ., čierne mleté korenie., citrón., brusnice., červené víno., hladkú múku., cukor., ocot., tuk

Mäso pokrájame na medailóniky hrubé 1,5 – 2 cm, ktoré zľahka naklepeme, sformujeme do okrúhleho tvaru, osolíme, okoreníme čiernym mletím korením, posypeme drveným jalovcom a potrieme horčicou. Medajlónky pokvapkáme olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 – 3 hodiny. Potom mäso opražíme v rozohriatom tuku z oboch strán. Podávame s hranolkami, ryžou a madeirovou omáčkou. V tuku speníme lyžicu hladkej múky, pridáme čučoriedkový alebo brusnicový kompót aj so šťavou, ochutíme trochou cukru a citrónovou šťavou a na závar prilejeme červené víno. Necháme prevrieť a odstavíme.

Poľovnícka polievka s knedličkami

400 g diviny., 30 g masti., 2 mrkvy., petržlen., ¼ zeleru., cibuľa., soľ., 6 zrniek čierneho korenia., 2 zrnká nového korenia., muškátový oriešok., zelená petržlenová a zelerová vňať., 2 KL solamylu

KNEDLIČKY: 100 g pečene., žemľa., 2 PL mlieka., 20 g masla., soľ., mletý muškátový kvet., zelená petržlenová vňať., strúčik cesnaku., strúhanka

Mäso pokrájame na kocky a opražíme na masti. Pridáme očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, očistený petržlen pokrájaný na kolieska, očistený zeler pokrájaný na rezance a očistenú cibuľu pokrájanú na malé jemne kúsky. Všetko opražíme, zalejeme vodou alebo riedkym vývarom, osolíme, okoreníme korením, muškátovým orieškom, zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou a prikryté uvaríme. Nakoniec zahustíme solamylom zamiešaným v troche vody.

Knedličky. Pečeň a žemľu namočenú v mlieku zomelieme, pridáme k maslu vymiešanému so soľou, ochutíme mletým muškátovým kvetom, posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, rozotretým cesnakom a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy povykrajujeme malé knedličky, ktoré zavaríme do polievky.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 27.05.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk