Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Pečený králik

mojerecepty: pečený králik

600 g domáceho králika., soľ., 40 g údenej slaniny., 30 g oleja., 60 g cibule., cesnak., rasca

Očisteného a umytého králika pokrájame na porcie a osolíme. Potom z dvoch tretín údenej slaniny nakrájame prúžky, ktorými prešpikujeme všetky porcie. Zvyšok údenej slaniny opražíme, pridáme olej a očistenú pokrájanú cibuľu, ktorú necháme speniť. Do hrnca so slaninou a cibuľou vložíme porcie králika, posypeme rascou, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Polomäkkého králika odkryjeme a v rúre dopečieme dočervena. Podávame so zemiakmi alebo ryžou a ovocným kompótom.

Zajačia paštéta

zajačí predok vrátane vnútornosti., 100 g zeleru., 50 g petržlenu., 100 g mrkvy., 50 g cibule., 40 g oleja., 500 g bravčovej alebo teľacej pečene., 100 g údeného bôčika., soľ., čierne korenie., nové korenie., bobkový list

Zajačí predok s pečeňou, pľúcami a srdcom pokrájame a umývame tak dlho, kým nie je voda čistá. Zeleninu a cibuľu pokrájame a na oleji opražíme. Pridáme kúsky zajaca, osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Potom pridáme na kúsky nakrájanú pečeň a dusíme spolu do mäkka. Udusené mäso vykostíme a pomelieme niekoľkokrát na mäsovom mlynčeku na jemno. Slaninu a bôčik nakrájame na kocky a zmiešame s pomletou zmesou. Hotovú paštétu zabalíme do pergamenového papiera, necháme dobre vychladnúť a až na druhý deň krájame a podávame na sendvičoch ozdobených cibuľkou, uhorkou, paradajkou alebo paprikou.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 29.06.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk