Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zajac na divoko

mojerecepty: zajac na divoko

750 g mäsa zo zajaca (zadná časť)., 50 g údenej slaniny., 40 g oleja., 50 g cibule., 150 g koreňovej zeleniny (petržlen., mrkva., zeler)., bobkový list., 600 ml vody., mleté čierne korenie., 30 g múky, horčica., ocot., PL ríbezľovej alebo brusnicovej zaváraniny

Odležané zajačie mäso prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. V tlakovom hrnci na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, pokrájanú zeleninu, korenie, bobkový list, 500 ml vody a soľ., hrniec uzavrieme a mäso so zeleninou dusíme 30 minút. Po ochladení otvoríme, mäso vyberieme a pokrájame. V 100 ml vody rozmiešame múku, prilejeme do šťavy a povaríme, kým omáčka nezhustne. Potom u pretrieme cez sito, primiešame horčicu a zaváraninu a podľa chuti okyslíme a osolíme. Podávame s tarhoňou, knedlou alebo makarónmi.

Divoký zajac na slanine

½ kg zajačieho stehna alebo chrbta., 60 g masti., 50 g údenej slaniny., 10 g mletého čierneho korenia., 50 g cibule., 50 g kečupu., 20 g hladkej múky., dl červeného vína., citrón., 50 g brusníc., soľ

Zajaca dobre umyjeme, odblaníme a husto prešpikujeme údenou slaninou. Potom ho osolíme, okoreníme, dáme na rozohriatu masť a opečieme, opečené mäso vyberieme, na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme kečup, podlejeme vodou, vložíme späť mäso a v mierne teplej rúre upečieme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, prilejeme červené víno, povaríme a precedíme na pokrájané mäso. Plátky mäsa ozdobíme kolieskom citróna, na ktoré dáme do stredu brusnice. Podávame so špagetami.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 29.06.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk