Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zajac na zelenine

mojerecepty: zajac na zelenine

zajac., 100 g údenej slaniny., soľ., 2 mrkvy., petržlen., polovica zeleru., cibuľa., celé čierne a nové korenie., bobkový list., tymian., citrónová šťava., dl červeného vína., mäsový vývar., 20 g hladkej múky

Zajaca očistíme, umyjeme, rozporcujeme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a osolíme. Zvyšok slaniny pokrájame na malé kocky a rozpražíme, vložíme porcie zajaca, očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list a tymian, pokvapkáme citrónovou šťavou, podlejeme vínom, prikryjeme a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame mäsovým vývarom. Nakoniec šťavu zahustíme múkou a povaríme. Podávame s udusenou ryžou a zeleninou v omáčke.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 19.07.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk