Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zajac plnený šalviou a hríbami

mojerecepty: zajac plnený šalviou a hríbami

zajac strednej veľkosti., 500 g čerstvých hríbov., vetvička šalvie., 150 g nastrúhaného parmezánu., 30 g píniových semien., 3 strúčiky cesnaku., 4 vajcia., 4 dl suchého bieleho vína., olej., ½ PL nakrájaného petržlenu., soľ., korenie

Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na kuchynskú dosku.

Plnka: Polovicu hríbov očistíme a nakrájame. Vo vhodnej nádobe ich zmiešame s parmezánom, vajcami a niekoľkými nasekanými šalviovými listami. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme nakrájanými šalviovými listami a rovnomerne natrieme plnkou. Zajaca zošijeme kuchynkou niťou a položíme ho na plech s malým množstvom oleja, 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku a šalviou. Polejeme trochou bieleho vína a vložíme do stredne teplej rúry. Pečieme asi hodinu. Počas pečenia mäso niekoľkokrát polievame vínom . Medzitým nakrájame zvyšné hríby na polovice alebo štvrťky, dáme ich na panvicu s 2 PL oleja, pretlačeným strúčikom cesnaku a pražíme na miernom plameni asi 5 minút. Potom osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným petržlenom. Upečené mäso vytiahneme z rúry, položíme na tácku a necháme asi 10 minúť stáť. Medzitým do šťavy z mäsa pridáme nakrájané hríby. Upečeného zajaca nakrájame na plátky, dáme na taniere polejeme omáčkou a podávame. Mäso zmrazujeme vo vhodnej nádobe vcelku alebo nakrájané na plátky a zaliate hubovou omáčkou. Spotrebujeme do 3 mesiacov. Po vybratí z mrazničky vložíme asi na 15 minút do horúcej rúry alebo asi na 5 minút do mikrovlnej rúry a hneď podávame.

«Divina | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk