Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zeleninová polievka po taliansky

mojerecepty: zeleninová polievka po taliansky

40 g oleja., stredne veľká cibuľa., 2 zarovnané PL hladkej múky., mäsový vývar (alebo z masoxu)., 2 malé mrkvy., kúsok zeleru., pór., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok., 4 PL strúhaného syra., 2 párky., petržlenová vňať

Z oleja, posekanej cibule a múky pripravíme zápražku. Zalejeme ju vývarom, pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu na kocky, osolíme, okoreníme a varíme, až je zelenina mäkká. Pred podávaním dáme do polievky strúhaný syr, dobré umyté, pokrájané párky a posekanú petržlenovú vňať.

Talianska zeleninová polievka

30 g údenej slaniny., cibuľa., 30 g hladkej múky., mäsový vývar., 2 karotky., petržlen., mladý kaleráb., 100 g párkov., soľ., mleté čierne korenie., 40 g ementálskeho syra., zelená petržlenová vňať

Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a znova opražíme. Potom zaprášime múkou, opražíme a zalejeme studeným mäsovým vývarom. Pridáme očistenú zeleninu pokrájanú na malé kocky a párky na kolieska, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a uvaríme do mäkka. Do hotovej polievky postrúhame ementálsky syr a ozdobíme ju zelenou petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno. Podľa chuti môžeme do polievky zavariť aj trocha širokých rezancov.

«Polievky | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 23.05.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk